Mujo i Haso

ads

Vic[share]

Mujo i Fata su u braku već nekoliko godina i jednog dana uz jutarnju kafu započnu oni razgovor o bračnim problemima. Nakon par minuta upita Mujo Fatu:Reci mi Fato, što bi ti napravila kad bi saznala da te varam s drugom?Fata se zamisli i odgovori:Stavila bi to u novine.Mujo se nasmije i kaže:Eee Fato Fato, taman bi ti to novine objavile.A Fata će na to:Bi sigurno!Mujo se još jače nasmije i upita:Pa što bi napisala?Fata ga mirno pogleda i kaže:Mujina sahrana će se održati sutra u 15 sati na gradskom groblju.

Vic[share]

Pita Mujo Hasu:Što bi ti htio biti kad odrasteš?Konji! - odgovori Haso.Kaže mu Mujo:E pa ne može dva puta isto.

Vic[share]

Zaustavio prometni policajac Muju:Dobar dan, dajte mi vašu vozačku dozvolu!Dat ću ti šipak! Položi kao i ja pa ćeš ju dobiti!

Vic[share]

Nakon dosta godina sretnu se Mujo i Haso na ulici pa će Mujo:Bolan Haso, dođi kod mene na kavu.Objasni on Hasi gdje stanuje i u koju zgradu treba doći. Nađe Haso zgradu, ali ne zna točno koja su vrata. Na prvim vratima piše <i> mr </i>. Pomisli Haso u sebi:Ma nije to! Ide on dalje, a na sljedećim piše <i> dr </i>. Haso opet pomisli:Nije ni to!Pođe on dalje i dođe do vrata na kojima piše <i> fr </i>. Pomisli Haso:Ma to su sigurno ova vrata! Pozvoni on, a na vratima se pojavi Mujo! Pita ga Haso:Bolan Mujo, znam što znači <i> mr </i>- magistar, znam i za<i> dr </i> - doktor, al' što ti je <i> fr </i>?Na to će Mujo:Ih Haso, kako ne znaš pa fizički radnik!

Vic[share]

Pošto se Haso nekoliko dana nije pojavljivao kući odluči Fata potražiti svog čovjeka. Nađe ga kod Sulje kako kocka. Malo od radosti, a malo od bijesa Fata vikne:Haso bolan, dolazi kući već jednom. Ti nemaš srca!Šuti ženo, ne odavaj mi karte!